7 Ocak 2010 Perşembe

BEYOĞLU BELEDİYESİNİ İÇİŞLERİ BAKANLIĞINA ŞİKAYET DİLEKÇESİ

T.C.
İÇİŞLERİ BAKANLIĞI’NA
ANKARA
14/08/2008


Konu : Kabahetler Kanunun Uygulanmaması Hk.

Gürültüden evde oturamaz olduk mali imkanımız müsait olmadığından taşınma imkanımda olmadı. İmkansızlıktan dolayı gürültü ile nasıl mücadele edebilirim yoluna gittim. İnternetten mevzuatı okudum yorumları ve uygulayan belediyelerin haberini okudum. Bir çözüm yolu bulduğuma çok sevindim ve belediyenin sitesine girerek şikayet ettim. Zabıta hiçbir işlem yapmadı gürültü devam etti polise defalarca şikayet ettim bazen dikkate aldılar bazen almadılar. Polise şikayetimde polis gelmeden kalabalık dağılıyordu bu nasıl oluyordu anlamıyorum.


Gürültü ile ilgili yazılı şikayetlerimi ve verilen cevapları, Beyoğlu Belediyesi Başkanlığının internet sitesinden kopyaladım ilişiktedir.
Bağırmak, Kalabalık oluşturup kutlama yapmak, koru halinde slogan atmak, kalabalık oluşturup yüksek sesle konuşmak veya müzik açmak, ilave ekipmanlarla egsoz veya müzik sisteminden güçlü ses çıkaran araçların gece yarısı veya günün bir vakti sokaktan geçmesi veya cafe önünde park edip çereye müzik dinletmesi, internet cafe önünde (şikayetten sonra etrafa dağanık vaziyette toplanıyorlar) kalabalık oluşturup gürültü yapmak kabahat ise bunun uygulamasının yaptırılmasını ihtiyaçtan dolayı YÜCE BAKANLIĞI’nızdan arz ederim.

Saygılarımla
............ ....
............... Mh. ................... Sk. No: ............... Beyoğlu
Kimlik No: ........................... Cep Tel : 05............

Şikayet Tarihim : 10/02/2008
Şikayet Numaram : 48100

SOKAĞIMIZIN KÖŞESİNDE BULUNAN İNTERNET KAFENENİN YAKINIDA GENÇLER TOPLANIYOR BAŞLIYORLAR OLDUKÇA YÜKSEK SESLE KONUŞMAYA BAĞIRMAYA VE KAVGAYA YAZIN HEMEN HERGÜN OLUYOR İNTERNET KAFE YOKKEN ORADA TOPLANMA DİYE BİR ŞEY YOKTU MAHALLE SAKİNLERİ ÇIKIRYOR SUSUN DİYOR VE KÜFÜRLÜ KONUŞMA VS BAŞLIYOR ÇOCUĞU OLAN ONU KORUMAYA ÇALIŞIYOR DERKEN KAVGA GÜRÜLTÜ OLUYOR BU YAZIN HEMEN HERGÜN YAŞADIĞIMIZ BİR OLAY ASKERDİ MAÇTI SOKAK DÜĞÜNÜYDÜ DERKEN EVDE ARTIK DURULAMIYOR BEBEKLERİN ÇOCUKLARIN HASTALARIN UYKUSU DİYE ARTIK BİR ŞEY YOK İNTERNET KAFENİN SOKAK ARASINDAN CADDEYE TAŞINMASINI İSTİYORUZ

Beyoğlu Belediyesi Başkanlığı’nın Sitesindeki Cevap
Cevap Tarihi : 12/02/2008
SÖZ KONUSU YERDE EKİPLERİMİZCE YAPILAN KONTROLLERDE İLGİLİ İŞYERİ RUHSATLI OLUP, ÖNÜNDE HERHANGİ BİR TOPLULUK VE BİRİKME OLMADIĞI, BU HUSUSTA İLGİLİSİNE DAHA DİKKATLİ VE TEMKİNLİ OLMASI İÇİN İKAZ EDİLMİŞTİR.

Düşünlecerim :
Kontrol yapan zabita yan yana üç ev önündeki 15-50 arası değişen kutlama zamanında 100 yerelere vardığını sandığım kalabalığı kalabalık olarak görmemektedir. Kontrol yapan zabıta işyerini korumaktadır.



Şikayet Tarihim : 28/04/2008
Şikayet Numarası : 49539


48100 numaralı şikayetim hk. 27/04/2008 tarihinde internet kafenin önünde 30-50 kişi açık hava partisi ve bağırma yarışması düzenliyorlardı yüksek ses çıkaran patlayıcılar kullanıyorulardı akşam geç saatlere kadar sürdü bu çocukların hiçbiri sokağımıza ait olmayan ipsiz sapsız kişilerinde bulunduğu internet kafe önü açık hava partisi idi Kafedeki çalıştıran kişiye kapının önündeki bu kişiler toplanmamışlarmı diye sordum istediğin yere şikayet et dedi. Tapusu olmayan yerin ruhsatı oluyor ayrıca ruhsatı olması halkı rahatsız etmesine ruhsatmı oluyor ?

Beyoğlu Belediyesi Başkanlığı’nın Sitesindeki Cevap
Cevap Tarihi : 28/04/2008

söz konusu yerde belirtilen konularla ilgili şahısların hakkında gerekli işlemlerim emniyet müdürlüğü ekiplerince yapılması gerekmektedir.


Düşüncelerim :
Şikayetim ses ve gürültü ve kalabalık dikkate alınmayıp sadece patlayıcılara cevap vererek yine ilgili işyeri korunmaktadır. Gürültü ile çevreyi rahatsız etmesine rağmen İşyeri sahibi istediğin yere şikayet edebilirsin cesaretini nerden almaktadır.




Şikayet Tarihim : 02/05/2008
Şikayet Numarası : 49631

01/05/2008 tarihinde 20:32 den 212 361 29 29 Zabıta Müdürlüğü hattını arıyarak İlgili adreste toplanma ve yığılma var ses kirliliği yapıyorlar gerekli cezanın kesilmesini talep ediyorum diye şikayette bulundum saat: 22:00'ye kadar ilgi yerdeki ses kirliliğinden rahatsız olduk 22:30 yine oradak yüksek ses çıkaran patlayıcı oyuncak patlatıldı söz konusu zabıta ekipleri beklemdim ve göremedim.

Beyoğlu Belediyesi Başkanlığı’nın Sitesindeki Cevap
Cevap Tarihi 02/05/2008

BU TÜR ŞİKAYET KONUSU OLAN PATLAYICI MADDE VS GİBİ OLAYLARDA EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜNCE TETKİK EDİLMESİ GEREKMEKTEDİR.


Düşüncelerim :
Gürültü ile ilgili şikayetim dikkate alınmamıştır. 155 Polis İmdatı aradığımda dikkate alınmamıştır. Daha sonraki aramalarımda savcılık emri dikkate aldıkları beyan edilmiştir.



Şikayet Tarihim : 02/05/2008
Şikayet Numarası : 49649

Çevremizdeki sokaklarda 10 kişilik kalabalık görmek mümkün değil. Sokağımızda en fazla 3 -7 kişi akşam oynar. İnternet cafenin önünde her gün akşam saatlerinde 15-50 arası bitmeyen bir kalabalık olmaktadır. Kafeye Girecek olanlar kalabalıkla sohbetleri, Eğlencesi bitip arkadaşı içerdeki arkadaşını bekleyenler veya oradaki kalabalık ile sohbet etmek isteyen yaşça büyük veya küçüklerin oluşturduğu bir kalabalık vardır. Kafe ile alakalı kalabalık müessesenin faaliyet çerçevesinde gerçekleşmektedir. Cafe olmasa kalabalıkta olmayacaktır. Kalabalığın yegane sebebidir. Cafe Faaliyeti kalabalığa ve ses kirliliğine sebebiyet vermektedir. Kalabalığa ve ses kirliliğine sebep veren cafenin meskenlerden uzak yerde faaliyet göstermesini arz etmekteyim.

Beyoğlu Belediyesi Başkanlığı’nın Sitesindeki Cevap
Cevap Tarihi : 07/05/2008

SÖZ KONUSU YERDE EKİPLERİMİZ TARAFINDAN YAPILAN KONTROL VE DENETİMLERDE ŞAHISLARA ÇEBVREYİ RAHATSIZ ETMEMELERİ İÇİN GEREKLİ İKAZ VE UYARILATR YAPILMIŞTIR.


Düşüncelerim :
İlk şikayetimde kalabalık yoktu şimdi ikaz yapılıyor ?



Şikayet Tarihim : 02/05/2008
Şikayet Numarası : 49650

Yüksek sesle bağırarak ses kirliliği oluşturan kişilere ceza kesilmesi için 01/05/2005 tarihinde Zabıta Müdürlüğünü aradım ve ceza kesilmediğini beyan ettim. Ceza Kesmek Zabıtanın görevleri arasında değilmidir ? Cevap olarak Bu tür konuları net olarak anlatırsanız ona göre şikayetlerimi daha dikkatli yaparım.

Beyoğlu Belediyesi Başkanlığı’nın Sitesindeki Cevap
Cevap Numarası : 03/05/2008

ŞİKAYET MAHALLİNDE BELİRTMEK İSTEDİĞİNİZ KONU YÜKSEK SESLE İLGİLİ GEREKLİ SES ÖLÇÜMLERİ YAPILIR SESİN VAR OLANDAN YÜKSEK ÇIKMASI HALİNDE GEREKLİ CEZAİ İŞLEM UYGULANIR. SESİN GELDİĞİ YER SABİT BİR YERDE OLDUĞU ZAMAN ŞİKAYET ÜZERİNE EKİPLERİMİZ YÖNLENDİRİLEREK GEREKLİ İŞLEMLER YAPILIR.

Düşüncelerim :
Gürültü ile ilgili yapılacak işlemi anlatıyor ama uygulamıyor neden ?
Telefon ile şikayetimi bildirdikten sonra ya balkondan bakıyorum polis veya zabıta geliyormu diye ama gelen yoktur.


Şikayet Tarihi : 13/06/2008
Şikayet Numarası : 50943

İlgili adresteki internet cafenin önüde Sağında ve solundaki bir veya iki mesken önünde Toplanmalar devam etmekte gürültü devam etmekte En son maçın kutlamasıda sağdan iki mesken ötede yapılmıştır hiçbir ikaz dikkate alınmamıştır. Ayrıca işyeri önünde araç durdurup yüksek sesle müzik dinlenilmekte ve bizde zoraki dinlemek zorunda kalmaktayız. Gürültü kesilmemiştir Toplantısı bitmeyen gençler gece 01:00'lere kadar bağırarak iletişim kurmaları devam etmektedir. İstiklal caddesinde bile bir işyerinin önünde bu kadar kalabalık yoktur ancak dağılma vaktinde vukuu bulmakta burada ise kesilmeyen bir bağırmalara ile rahatsız olmaktayız biri bağırarak girerken diğeri bağırarak çikiyor olmadı birde hararetli tartışmalar yokmu insanı çileden çıkarıyor diğer sokaklarda emsali olmayan bu gürülütün ivedi durdurulmasını arz ediyorum.


Beyoğlu Belediyesi Başkanlığı’nın Sitesinde Cevap Yoktur.




Düşüncelerim :
Mevzuatı bildikleri halde işyerini ve gürültü yapanları korunmaktadır. İşyeri meskenlerden uzak cadde olsa meskenler arasında olmasa ne olur ne gibi kayıp olur merak ediyorum.





Gürültü ile ilgili Bilgi Edinmek İçin Sorduğum Sorular Cevabı Yoktur.
Sitede Gönderilmesi İstenen e-mali adresi :
bilgiislem@beyoglu.bel.tr
Gönderim Tarihi : Cmt 05.07.2008 00:34
Göndermiş Olduğum Mailin Metni



BEYOĞLU BELEDİYESİ BAŞKANLIĞI'NA

1.) İnternetcafe önünde toplanma olmakta. Şikayetlerimden sonra Toplananlar sağa sola dağıldıkttan sonra yine bağrırarak konuşmaktalar, yüksek sesle kahkaha atmaktadırlar. Kabahatler kanuna göre Süküneti bozan gürültüye sebep olan fiilerin müsebbiplerine cezai müeyyideniz varmıdır ? Varsa neden internetcafe ve önündeki toplananlara uygulanmamaktadır?ŞİKAYET YERİ:.............. Sk No : 23

2.) Eksozu bakımsızlıktan veya ilave parça takmaktan yüksek ses çıkarak sokağımızdan taşıtlar geçmekte hem sesi ile ayrıca park halindeki araçların alarmı çalmasıyla sükuneti bozulmakta rahatsızlık vermekteler. Kabahatler kanun çerçevesinden bu otomobil, motor veya motorsiklet sürücülerine veya sahiplerine süküneti bozucu fiilerinden dolayı sorumlularına cezai müeyyideler uyguluyormusunuz ? Uyguluyorsanız sokağımızda 20:00 ve 01:00 arası uygularmısınız ?

3.) Sokağımızdan geçen araçlarden gelen yüksek sesli müzik kulağımza kadar baskı yapmakta ve park halindeki araçların alarmları çalmaktadır. Gündüz veya Gecenin bir vaktinde bile şahit olmaktayız.Kabahatler kanunu çerçevesinde aracında yüksek sesle müzik dinleyen ve halkı rahatsız etmekten sıkılmayan kişileri tesbit uygulamanız varmıdır ? Tesbitinde nasıl bir müeyiyde uyguluyorsunuz ? Uygulamanız Varsa Cumartesi ve Pazar günleri sokağımızda uygulayabilirmisiniz ?

4.) Devamlı aynı mesken önünde toplanıp geç vakitlere kadar bağırarak konuşalara veya biryerde toplanmış ve bağıranlara kabahatler kanunu göre cezai işlem uygulamanız varmıdır ? Varsa hangi biriminizdir uygulamaktadır ? İletişim bilgilerini bildirirmisiniz ? Zabıta müdürlüğünü aradığımda ya gelmemiştir veya telefona çıkan memur bir işlem yapmaya yetkilerinin olmadığı beyan edilmiştir.

5.) Sokağımızdan sarhoş bağırarark geçiyorsa bu sükenti bozucu fiili yapan kişiye cezai müeyyide uygulamanız varmıdır ? varsa ilgili biriminizin nedir ve iletişim numarısını bildirirmsiniz ?

6.) Gündüz Sokağın kaldırımına çöp altılması kabahat değilmidir ? kaldırma çöp atılmasını için neden cep yapılmıştır ? (Çöp Atılan Yer : Tepeüstü sokak 66 numara olması gerek)

7.) Şikayetlerimin hiç alakası olmayan esnafların okuması hebardar olmasının amacı nedir ? Şikayetleri sokak sakinlerine dağıtma veya haber etme gibi uygulamanız varmıdır ? Varsa bu yazılı şikayetimi evimin büyüklüğündeki bir afiş yaparak evimin önüne asmanızı arz etmekteyim. Yukarıda beyan etmiş oluduğum şikayetlerimin bazılarını daha önce göndermiş bulunmaktayım Hala şikayetçiyimdir.Kabahatler kanunun uygulanmadığı zannediyorum uygulamanız varsa yukaridaki şikayetlerim kabahatler kanuna çerçevesince işlem yapılması gerektiğine inanıyorum cevabınız neticesinde göre ilgili makamlara uygulanmanın yorumu veya sorumlusu hakkında bilgi isteyeceğimi bilgilerinize arz ederim.


Saygılarımla

Hiç yorum yok: