28 Şubat 2010 Pazar

FATİH SUHLAN MÜCAHİTLER CAMİİ VE CUMA NAMAZI

ÇOCUKKEN BU YÜZDEN CAMİYE GİDEMEZDİK
Camiye giriş çıkışlarda yaşlı dedeler çocukları döverler, kovalarlar. Yaşadık ve yaşıyoruz.

Ses yapan çocuklara en aşağılayıcı muamele camide yapılmaktadır.
Çocuklara küheylankesilen kabadayılarımızda camilerimizde mevcut.


BÜYÜDÜK DERNEKÇİLERİN YAPTIKLARINDAN DOLAYI GİDEMİYORUZ.

CEMAATE VE SOHBETE SAYGISI OLMAYAN TELLALLARDAN, YETERSİZ KLİMADAN, UYGUN YERE MONTE EDİLMEYEN KLİMADAN, SÜPÜRÜLEMEYEN NAYLON HALIDAN,  ÇOK PAHALI AVİZELERİN YAKILMAYIŞINDAN, TASARRUFLU IŞIKLANDIRMA YAPILMAYIŞINDAN, VE CAMİNİN YAPISINI BOZAN İLAVE ÇIKINTILARDAN CAMİYE GİTMEMİZE YA ENGEL TEŞKİL EDİYOR YA NEFRET ETTİRİYOR




Sabah namazında başım terlemiş yaşlılar kaçıyor klima tam kafa mesafesinde yuh be ....
Yeşil kırmızı duble naylon halıları alanların ben iyi niyetli olduklarına inanmıyorum. Bir zaman sonra halı yeniden değiştiriliyor.

Hijyen desen anlamazlar. O berbat kalitedeki halıları alanlar eski yün halıları atanlar zaten anlamazlar.

Havalandırma zaten yok. Camlarda cemaat halindeyken açılamıyor. Ya namaz kılana çarpıyor, ya cereyan yapıyor kapanıyor, açık olamıyor, o kadar cam niye yapılır bilemiyorum.
Sonradan görmüşler iki tane teyyareden klima koymuşlar. Tüm camlar kapalı içerisi kokuyor tarifi imkansız bu resmen işkence oluyor.
Bu gidişle musalla taşına gideriz camiye boşver.


MAHALLEMDEKİ CAMİ
Fatih Sultan Mücahitler Camisi en nefret ettiğim düzenekte.
Karanlık : Sol tarafı kapatıldı, Floresans yerine avize geldi mağlum elektirk parası,    avize orada dursun karanlıkta kıl namazı, yakılmaz tasarruf ya, ha mübarek gecelerde yakılmalık o vakit yaktınmı göğe erişiyoruz. Yollara mum yakanlarda var.
sohbet dinlenmez : Altı komple dükkan cami cemaate sığmaz. Kulube ilavelerden labirent oldu. Kaba sesli bağırır. Hocaya, sohbete, cemaate saygı ne gezer 3 dakikalık ayarı var. Artık sohbetmi dinlersin, ilerleyelimi dinlerisin bilemem. Alt dükkanda kirecı harıl harıl çalışır. Oraya dokunmazlar, ilave kutucuklar, bölücükler, çıkıntılar camiye ilave olur.
Konak camiye labirent problemi çözmek içini sabah namazında girer  yatsı namazında çıkışı bulurum.
girişi berbattır :  daha önce camiye girer gibi girerken şimdi çöp kokusunu geçtikten sonra hücre evine girer gibi giriyoruz. cemaatle şöyle oturup bahçesinde çay yudumlayamıyoruz. Adam caminin yanında camiyi soruyor !!!.

Cemaati  Ermiş Takva Sahibidir :) : sağlığım gereği geniş açıda ayakta durmak gerekiyor o yüzden en arkada kılmak isterim. Ülema dolu camide safa girip namazmı kılacan yoksa ülemanın can sıkan fetvasınımı dinleyecen  :)))

O yüzden Hayatımda en son istediğim burada CUMA NAMAZINI kılmaktır.
Kerhen Teravih Namazını kılarım.  Caminin içerisi boş olsa dahi yine dışarıda kılarım. Camlar kapalı iki tane klima ve kocmaan cami, o kadar acayip koku oluyorki sorma.



EV ALMA KOMŞU AL atasözüne ilaveten CAMiSİNE BAK diyorum.
Bazen istanbul dışındaki yerleşim yerlerinden geçiyorum caminin yapısını hoşuma gidince çay ocağına oturur mutlak bir muhabbet eder ve yapanlar için hayır yad ederim. Bazende
Piyalepaşa Camisindeki gibi gibi dua ederim.

Hiç yorum yok: